Rucphenseheide
Blogs over Massage bij kanker
Sandra Wijkhuisen
Blogs over Massage bij kanker
03/08/2024
2 min
0

Ontspannen door massage bij kanker

03/08/2024
2 min
0
5 oktober 2023 mocht ik weer een aantal patiënten een ontspannende -aangepaste- massage bij kanker geven in het Bravis ziekenhuis op de oncologie afdeling 3C
Een van de patiënten die zich had aangemeld voor de massage was nog nooit gemasseerd, 
Mijn vraag: kunt u makkelijk ontspannen, was het antwoord: “ik denk het wel” 
Na een aantal extra vragen van mijn kant hadden we samen besproken om een hoofd massage te doen. 
Nadat de patiënt zich in het bed had “gelegd”  met het hoofdeinde wat hoger. Eerst de rem van het bed eraf halen. Ik waarschuw de patiënt voor het geluid wat daarmee gepaard gaat. Daarna trok ik het bed wat van de muur om daarna de rem er weer op te zetten en achter het hoofdeinde te kruipen. 
Na een korte geleide meditatie begon ik de massage door mijn handen op het hoofd van de patiënt te plaatsen en begon ik met de massage. Een zachte liefdevolle massage en niet veel later zag ik dat de ademhaling van de patiënt wat rustiger werd.
 
Een massage die passend is bij de medische situatie van de patiënt van iets meer dan 6 minuten zorgde bij deze patiënt voor extra ontspanning. Aan het eind van de massage kroop ik zachtjes achter het bed vandaan zodat de patiënt nog even in de ontspanning kon blijven. 

Nadat ik mijn verslagje had geschreven, liep ik naar de "huiskamer' om de 2 familie leden op te halen. Ze waren enorm verrast nadat ik hun op de hoogte had gebracht hoe de massage was verlopen. Helemaal nadat ze hun dierbare in een ontspannende slaap aantroffen. 
1e reactie van de patiënt bij het wakker worden: “dat was heerlijk ontspannend, ik heb genoten. Ik kan mij niet herinneren wanneer ik zo ontspannen heb kunnen wegdommelen. Dank je wel”
Je kan wel zeggen dat de missie geslaagd was.

En zo kon ik nadat ik klaar was op de fiets de 18km weer terug naar huis. Dit keer via de Rucphense Heide. Heerlijk door het bos, de wind door mijn haren. Dankbaar en ontspannen kwam ik weer thuis aan. 

Wil jij of gun jij ook iemand die getroffen is door kanker een massage? Zoek dan een goed opgeleide en gespecialiseerde masseur die lid is van het Netwerk massage bij kanker. Deze kun je vinden op de website: www.netwerkmassagebijkanker.nl   

Ben je woonachtig in Etten-Leur of omgeving, of ben je opgenomen in het ziekenhuis of hospice dan ben ik je graag tot dienst. Je kunt bij mij terecht voor 

- een beauty behandeling (oncologisch schoonheidsspecialist)  

- massage bij kanker (gecertificeerd masseur bij oncologische aandoeningen) 

- aromazorg bij kanker (aromazorg consulent in de oncologie) 

Je leest daar meer over op mijn website www.beautopia.nl of neem direct contact met mij op https://beautopia.nl/contact/

 Reacties
Categorieën