Boek Une Belle Histoire van Kees Verstraten
Blogs over Massage bij kanker
Sandra Wijkhuisen
Blogs over Massage bij kanker
03/02/2024
2 min
1

Bijzondere ontmoeting

03/02/2024
2 min
1

Bijzondere ontmoeting

Hoe vertel je een ander hoe bijzonder je gesprek was met 2 zussen? We hadden elkaar nog nooit ontmoet en toch was er een “emotionele” binding. 

Het afgelopen jaar mocht ik in het Bravis ziekenhuis patiënten die op de oncologie afdeling opgenomen waren complementaire zorg verlenen op basis van massage bij kanker. 

Dit was mogelijk gemaakt door de opbrengst van het boek “une belle histoire” welke geschreven was door Kees Verstraten, die zelf getroffen was door kanker en verdrietig genoeg zelf niet heeft kunnen meemaken waarvoor de opbrengst bedoeld was. 

Zelf heb ik zoveel bijzondere ervaringen het afgelopen jaar mee mogen maken. Patiënten die zo dankbaar waren na de massage. Geregeld minder pijn aangaven en altijd ontspannen en relaxed waren. “Mijn hoofd voelt minder zwaar” of “ik heb in geen tijden zo ontspannen geslapen” ontving ik dan als reactie. 

Wat mij opviel dat 85% van de patiënten nog nooit een ontspannende massage had mogen ontvangen en dat ik hen voor de 1e keer aanraakte op die manier. Een man bij wie dat ook zo was, vroeg ik of ik allereerst zijn hand mocht aanraken, zodat ik hem kon laten voelen hoe de massage zou zijn. Al direct bij de eerste aanraking werd hij overvallen door een enorme huilbui. Ook dan ben ik er, voor een luisterend oor. 

Al mijn ervaringen tijdens het masseren bij mensen met kanker zijn intens mooi en bijzonder. Op een gegeven moment dacht ik; hoe fijn zou het zijn wanneer ik aan de weduwe van Kees, de schrijver van het boek, persoonlijk kan vertellen wat mijn bijzondere ervaringen waren het afgelopen jaar op de oncologie afdeling. 

Na wat zoeken, vond ik haar en heb ik haar een berichtje gestuurd om te vragen of zij het fijn vond om kennis te maken zodat ik haar persoonlijk kon vertellen hoe ik het afgelopen jaar heb beleefd en welke bijzondere massages ik heb mogen geven.  

Dat werd positief ontvangen en zo was ik niet lang daarna bij Monique op bezoek gegaan, waarbij haar zus Annemiek ook aanwezig was. Annemiek liet weten dat ze Kees veel heeft geholpen met zijn boek. Kees heeft de teksten en foto’s uitgezocht en Annemiek deed de rest.

En zo kon ik die middag alle vragen die zij hadden beantwoorden en heb ik een aantal van die bijzondere massage momenten -geanonimiseerd - met hun beide mogen delen. 

Monique en Annemiek waren beide zo dankbaar om uit eerste hand te mogen horen hoe de complementaire zorg in de vorm van massage bij kanker is ingevuld op de oncologie afdeling 3C van het Bravis ziekenhuis. Met een warme omhelzing namen we afscheid die middag. 

Vol passie heb ik het afgelopen jaar als gespecialiseerd masseur van het Netwerk massage bij kanker, patiënten op de oncologie afdeling een ontspannende massage mogen geven. Ook dan en na het gesprek is mijn hart gevuld met liefde. 

Het is dan wel mijn vak maar hoe mooi dat dit vak ook mijn passie is. 

Mijn wens voor de toekomst: dat ziekenhuizen en hospices, de massages bij kanker van gecertificeerde masseurs van het “Netwerk massage bij kanker” als complementaire zorg standaard mogen aanbieden. 💝

Het was de wens van Kees Verstraten om ook iets “blijvends” aan te schaffen voor de oncologie afdeling van het Bravis ziekenhuis. Wil jij dat ook ondersteunen koop dan zeker het Boek “une belle histoire” 

Via deze link kun je het boek direct bestellen: https://allbookedup.nl/product/kees-verstraten-une-belle-histoire/

Dank je wel 😊  © Sandra Wijkhuisen

www.beautopia.nl  

www.netwerkmassagebijkanker.nl

02-03-2024 Deze blog is speciaal vandaag gepost ter nagedachtenis aan Kees Verstraten. Het is vandaag precies een jaar geleden dat hij overleed aan de gevolgen van kanker. 

Reacties
Categorieën